ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Bemutatkozás

Bemutatkozás

“Hogy elérd a felleget:
  fogom a kezed.
 Ha mered, elengeded.”

Óvodánk Visegrád központjában, a város Fő utcájában található. Számos történelmi és természeti szépséggel körülvéve, melyeket igyekszünk minél többször (séták, kirándulások és különböző programok alkalmával) kihasználni.

Gyermekléptékű óvodai világunkban minden tevékenységünket átszővi környezetünk hatása. Értékközvetítő és teremtő pedagógiával mintát adunk arra, hogyan lehet a gyermek cselekvőkész, fogékony, problémaérzékeny a valóságos természeti és humán környezetében. 

Az óvoda épületét egy, a 30-as években épült családi házból alakították át. Az óvoda a mai napig 3 csoportszobával rendelkezik, melynek befogadóképessége az évek során 75 főre bővült. Óvodánkra jellemző a családias jelleg, amely nemcsak az intézmény épületében mutatkozik meg, hanem a felnőttek és a gyermekek egymáshoz fűződő jó viszonyában is. Csoportjaink összetételénél törekszünk az osztatlan csoportok kialakítására. 

Intézményünk 1981 óta kétnyelvű német nemzetiségi óvodaként működik.  Környezetünk is tükrözi a nemzetiségi arculatot, a nemzetiség kultúráját, szokásait, hagyományait. Célunk elsősorban, a gyermeki személyiség fejlesztése kétnyelvű környezetben, az érdeklődés felkeltése a nyelv iránt, a pozitív érzelmi viszony kialakítása, a hagyományok ápolása.

Óvodánk küldetése

  • Meghatározó számunkra a gyermekközpontú, szeretetteljes, derűs, biztonságot nyújtó légkör kialakítása.
  • Óvodai nevelésünk fontos része a nemzetiségi nyelv, kultúra megőrzése, a hagyományok és szokások ápolása és tovább örökítése.
  • Óvodánkban olyan pedagógiai környezet kialakítására törekszünk, ahol a másság felé fordulás mindenki számára természetes.
  • Nagy hangsúlyt fordítunk a játék élményszerű és örömkeltő feltételeinek megteremtésére, hiszen általa ismerkednek meg a gyermekek a való világ csodáival.
  • Kiemelt helyen szerepel nevelőmunkánkban, kihasználva természeti környezetünk adottságait a felszabadult, élményt nyújtó mozgás.
  • Nevelési célunk a családokkal való szoros együttműködés, a családok segítése, erősítése, támogatása a gyermeknevelésben.
  • Mindennapjainkat meghatározza az emberi értékek közvetítése, a közösségi élet szabályainak formálása, a kultúra átadása, a mindennapi életben való helytállásra nevelés.

Német nemzetiségi nevelés óvodánkban

“Kinder sollten mehr spielen, als viele es heutzutage tun.
Denn wenn man genügend spielt, solange man klein ist,
dann trägt man Schätze mit sich herum,
aus denen man später ein Leben lang schöpfen kann.
Dann weiß man, was es heißt, in sich eine warme Welt zu haben,
die einem Kraft gibt, wenn das Leben schwer wird.”

(Astrid Lindgren, Schriftstellerin)

Unser Ziehl ist es, die Persönlichkeit der Kindheit einem zweisprachigen Umfeld zu entwickeln, das Interesse an Sprache aufzubauen, eine positive emotionale Beziehung zu entwickeln und die Tradition der Nationalität zu pflegen.

In der zweisprachigen Erziehung stehen Lernen und Spielen in enger Verbindung. Spielen ist eine wichtige Möglichkeit des Lernens. Das Lernen wird in unserer zweisprachigen Gruppen folgenderweise organisiert:

  • Durch das Freispiel unter passenden Voraussetzungen
  • Durch die Modell-Verhaltensweise der Kindergärtnerin
  • Durch Anregungen und Beschäftigungen

Gyorsmenü

tovább az eseményekhez

Események

Itt tekintheti meg eseményeinket

tovább a dokumentumokhoz

Dokumentumok

Itt töltheti le nyomtatványainkat, űrlapjainkat

tovább a legfontosabb tudnivalókhoz

Tudnivalók

Itt tekintheti meg a legfontosabb tudnivalókat

tovább a kapcsolatfelvételhez

Kapcsolat

Itt veheti fel velünk a kapcsolatot üzenetküldő rendszerünk segítségével