ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Tudnivalók

Tudnivalók

“Hogy elérd a felleget:
  fogom a kezed.
 Ha mered, elengeded.”

Beiratkozás

A 2023/2024-as nevelési évre a beiratkozás időpontja: 2023.04.24. – 04.26. 8:00-12:00 lesz!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdő napjától (szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvoda nevelésre kötelezett. A rendelkezés célja, hogy gyermekeink érdekében a megfelelő életkorban kezdődhessen el közösségbe való integrálásuk és felkészítésük a majdani iskolakezdésre.

Az óvodai felvételi eljárás zökkenőmentessége érdekében, amennyiben gyermeküket a Visegrádi Fellegvár Óvodába szeretnék beíratni:

Kérjük az alábbi hivatalos dokumentumokat hozzák magukkal:

 • A gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány, anyakönyvi kivonat, lakcímkártya
 • A gyermek TAJ kártyája
 • A szülő személyazonosságát igazoló igazolvány és lakcím kártya
 • Kettős állampolgárság esetén az ezt igazoló dokumentumot

Beiratkozás helye

Visegrádi Fellegvár Óvoda, Visegrád Fő utca 18.

Letölthető dokumentumoknál megtalálják a szükséges nyomtatványokat. Ezek előzetes kitöltése, gyorsabbá és kényelmesebbé teszik Önöknek a beiratkozási eljárást.

Nevelés nélküli munkanap

Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy november 2-án nevelés nélküli munkanapot tartunk. Ezen a napon ügyeletet biztosítunk.

Étkezés

Értesítés az étkezési térítésidíj változásról a dokumentumok menüben található

Az óvodai étkeztetést a Visegrád Városi Konyha látja el. Az étkezés térítési díja átutalással, illetve készpénzes fizetéssel történik.

 • Cím: 2025 Visegrád, Fő utca 18.
 • Telefon: +36 26 398 100
 • E-mail: visegrad.konyha@gmail.com
 • Élelmezésvezető: Muckstadtné András Enikő

Mi a teendőm, ha gyermekem bölcsődés, és még további egy évig a bölcsődében marad?

A bölcsődéknek legkésőbb 2023. április 15-ig jelezniük kell az Oktatási Hivatal számára, ha az óvodaköteles korba lépő gyermek a jogszabályokban meghatározott esetben további egy évig bölcsődei ellátásban vesz részt, és nem kezdi meg az óvodai nevelést. Ha gyermeke is érintett, kérjük, hogy mielőbb egyeztessen a gyermekét ellátó bölcsődével, hogy a szükséges bejelentést megtették-e a Hivatal felé, Ön pedig ne jelentkeztesse gyermekét ebben a beiratkozási időszakban óvodába.

Mi a teendőm, ha éppen külföldön élünk vagy költözünk, ezért gyermekem nem kezdi meg Magyarországon az óvodai nevelést?

A hatályos jogszabályok értelmében 2020. január 1-jétől abban az esetben, ha az óvodaköteles gyermek családjával éppen külföldön él, ezt a tényt az Oktatási Hivatal részére be kell jelenteni. A bejelentéshez használható űrlap elérhető az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a Köznevelés menüpont Külföldi távozás bejelentése pontjából vagy a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kufoldre_tavozas_bejelentese oldalról. közvetlenül A bejelentőlap elektronikus kitöltését követően a kérelmet aláírva a következő postacímre kell megküldeni: Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály, 1363 Budapest, Pf. 19.

Felmentési kérelem

Amennyiben a szülő kérvényezi óvodaköteles gyermekének felmentését, akkor a szülő kérelme alapján, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva a felmentést engedélyező szerv (Járási Hivatal) felmentheti az óvodai foglalkozásokon való részvétel alól. (Annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a 4. életévét betölti.

Körzeten kívüli gyermekek

Körzeten kívüli gyermeket akkor tudunk fogadni, ha a körzetes gyermekek létszáma nem haladja meg az engedélyezett keretet.

Óvodai beszoktatás

A leendő kiscsoportosokat és szüleiket már áprilisban szeretettel várjuk a beiratkozást megelőző nyílt napunkra.

Ezen a napon a szülők és gyermekek megismerkedhetnek óvodánkkal, a dolgozókkal, a leendő óvó nénikkel, dadussal, a csoportszobával és kerttel. Eltölthetnek egy kis időt a csoportokban, bepillantást nyerhetnek az óvodai életbe, hogyan is zajlik egy délelőtt az óvodában, és kérdéseikre is szívesen válaszolunk. Mesélünk az óvoda életéről és a beszoktatási szokásokról.

A beiratkozáskor is várjuk a szülőkkel együtt a gyermekeket. A gyermekeknek apró kis ajándékkal kedveskedünk, amiről eszébe juthat, hogy ő már nemsokára óvodás lesz.

A nyár folyamán a szülők értesítést kapnak gyermekük felvételéről és az első szülői értekezlet időpontjáról, amit a nevelési év kezdetén tartunk.

A beszoktatást a fokozatosság és rugalmasság jellemzi. A beszoktatás ideje alatt a gyermek napról napra egyre több időt tölt el az óvodában, először a szülővel, majd már egyedül.

Fontos, hogy a szülő bizalommal forduljon az óvónőkhöz, dadákhoz; türelemmel, érdeklődve kövesse gyermeke tevékenységét az óvodában, és ami a legfontosabb és legnehezebb lépés, hogy legyen képes elengedni a gyermekét.

Ha ezek a feltételek megvalósulnak, a gyermek óvodába való beilleszkedése zökkenőmentesen, vidáman zajlik majd.

Amire az óvodában szükség lesz:

 • Váltócipő ami az óvodában marad és az óvodába érkezés után veszik át a gyerekek minden nap. Ez semmiképp se legyen papucs, mert balesetveszélyes! Legyen olyan, ami fogja a gyermek bokáját, jól szellőzik, kényelmes és önállóan fel tudja venni (legpraktikusabb a tépőzáras szandál).
 • Váltóruha: (bepisilés, leöntés esetére póló, alsónemű, zokni, nadrág) Ezeket jellel ellátva egy kis textilzsákban kérjük elhelyezni a gyerekek polcához az öltözőben.
 • Fogkefe: bármilyen gyermekméretű fogkefe. Jellel ellátott saját fogmosó poharat mi adunk.
 • Ágynemű
 • Tornafelszerelés: Textil tornazsákban jellel ellátott póló, rövidnadrág, zokni, bokát fogó zárt cipő

Gyorsmenü

tovább az eseményekhez

Események

Itt tekintheti meg eseményeinket

tovább a dokumentumokhoz

Dokumentumok

Itt töltheti le nyomtatványainkat, űrlapjainkat

tovább a legfontosabb tudnivalókhoz

Tudnivalók

Itt tekintheti meg a legfontosabb tudnivalókat

tovább a kapcsolatfelvételhez

Kapcsolat

Itt veheti fel velünk a kapcsolatot üzenetküldő rendszerünk segítségével