ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Események

Aktualitások

“Hogy elérd a felleget:
  fogom a kezed.
 Ha mered, elengeded.”

Karácsonyi Adománygyűjtés

A Fellegvár Óvoda is csatlakozik a „Fogadj örökbe egy óvodát” programhoz, melynek keretében gyűjtést szervezünk egy nehéz körülmények között lévő ovinak. Nekik az eszközhiány miatt a mindennapi működés is nehezen kivitelezhető, a szülők túlnyomó többsége hátrányos helyzetű. A Pócspetri Királyfalvi Miklós Katolikus Óvoda számára szeretnénk minél több adományt összegyűjteni melyet aztán még Karácsony előtt eljuttatunk nekik.

Amire szükségük lenne:
-ruhanemű (3-6 éves korosztály)
-mesekönyvek
-papír írószer/ kreatív eszköz (színes ceruza, filctoll, hegyező, tempera, festék, színes papír, fénymásoló papír, olló, dekorgumi, formalyukasztó, stb.)
-bármilyen csoportszobai játékok (babakonyha, fejlesztő, kirakó, építő, szerepjátékokhoz kellékek, ünnepi dekorációk, stb.)
-ágynemű, asztalterítő
-tisztítószerek
-fogkefe, fogkrém, szalvéta, zsebkendő
-CD lejátszó
-szőnyeg
-udvari nagymozgásos játékok (futóbicikli, nagyobb méretű motor)

Kérünk Benneteket, hogy csak kifogástalan állapotú ruhákat és játékokat, illetve még nem használt, új írószereket hozzatok.
A gyűjtés december 5. (hétfő) délutánig tart (az adományokat az óvodábanlehet leadni)

Köszönjük: az Óvoda dolgozói és SZMK

Tekintse meg a Karácsonyi Adománygyűjtés plakátját

Márton nap

Hagyományainkhoz híven idén is több heti készülődés után került sor a Márton napi lámpás felvonulásunkra kis óvodásainkkal. A gyerekek megismerkedhettek Szent Márton püspök legendájával. Márton napi énekeket, játékokat tanulhattak németül és magyarul. Újdonság volt, hogy a helyi általános iskolával együtt tartottuk rendezvényünket, amelyre a szülők és pedagógusok is nagy szeretettel készültek.

Termésköszöntő ünnep

Az ősz színes, változatos gazdagságával rengeteg felfedezni valót tartogat a gyermekek számára. A népi hagyományok szerint szeptember vége, október eleje az őszi munkák befejezésének időszaka. Nagycsoportosaink betakarították kiskertükből az őszi zöldségeket és egy közeli gyümölcsöskertben közösen almát, körtét szüreteltünk. Kirándulások, séták alkalmával megfigyeltük a természet változásait, őszi terméseket gyűjtögettünk. Az őszi gyümölcsökkel, zöldségekkel, termésekkel változatos tevékenységek során ismerkedhettek meg a gyerekek. Készült csalamádé, saláta és sütemények, a termésekből mandala és termésbagoly. A  terményünnep, németül Erntedankfest egy olyan alkalom, melyen köszönetet mondunk az idei termésért és bízunk a jövő évi bő termésben. Óvodánkban az ünnep ügyességi játékokkal, mezítlábas terménylépegetővel/Kneipp, kukorica morzsolással, tusából építéssel sok nevetéssel, jókedvvel telt, majd egy közös táncházzal zárult.

Népmese napja

Szeptember 30-án Benedek Elek születésnapján tartottuk óvodánkban a Népmese napját. Hagyományainkhoz híven ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel fordulunk a mesék felé. Az óvónénik és pedagógiai asszisztensünk előadásában nézhették meg a gyerekek ,,A szállást kérő róka” című magyar népmesét.

Tekintse meg a Népmese napjáról készült képeinket

Csillangó meseműhely

Szeptember 27-én a Mátyás Király Művelődési Ház jóvoltából a Csillangó Meseműhely járt óvodánkban. Az elrabolt királykisasszony című interaktív mesével kedveskedtek a gyerekeknek. Nagy élmény volt mindenki számára.

Tekintse meg a Csillangó meseműhelyről készült képeinket

Őrzők napja Szentendre

A Szentendrei Kulturális Központ két év kihagyás után, 2022. szeptember 22-én ismét megrendezte a szentendrei Dunakorzón az ,,Őrzők napja” rendezvényét, ahol a Rendőrség, a Mentők, a Tűzoltóság és a Katonaság munkájával, feladataival, különleges mentőeszközeivel, járműveivel ismerkedhettek meg középső és nagycsoportosaink színes programokon keresztül (kutyás bemutató, szimulátorok, ügyeségi versenyek).

Tekintse meg a Őrzők napjáról készült képeinket

Almaszüret

Szabó Jancsi bácsi gyümölcsöskertjében jártak óvodásaink. A kedves fogadtatás mellett, rengeteg almát, körtét szüretelhettünk és egy csodaszép délelőttöt töltöttünk el. A friss almából finomságok is készültek a hét folyamán (almás pite, gyümölcssaláta)

Tekintse meg az Almaszüretről készült képeinket

Majális a Fellegvár óvodában

2022. május 21-én tartottuk első és egyben hagyományteremtő ,,Ovi majálisunkat”. Elsősorban szerettünk volna a családokkal egy vidám, játékos napot együtt tölteni, valamint az óvodakert további fejlesztésére, Alapítványunk támogatására gyüjtöttünk. A gyerekeket sok játék, barkácsolás, arcfestés, ugrálóvár várta reggeltől. Délelőtt az Ákom- Bákom bábcsoport ,,Kiskondás” című meseelőadását nézhették meg a gyerekek és felnőttek, majd a finom ebéd után, értékes nyereményekkel tombola zárta a napot.

Tekintse meg a Majálisról készült képeinket

Húsvét

Nagy izgalommal vártuk a nyuszit. Minden csoportunk nyomokat keresett az óvoda közeli parkban és hegyoldalban. A gyerekekkel készítettünk nyuszis díszeket, festettünk hímes tojásokat is. Nem csoda, hogy a nagy készülődésnek köszönhetően három nyuszi is ellátogatott hozzánk sok ajándékkal megörvendeztetve a gyerekeket.

Nemzeti ünnepünk: Március 15.

Ünnepségünket az előző évekhez hasonlóan a 48’-as emlékműnél tartottuk. Természetesen az ünnepet több napig tartó felkészülés előzte meg minden csoportban. Az ünnephez kapcsolódó versek és dalok tanulása mellett, a gyerekek megismerkedhettek a szabadságharc hőseivel, a huszárokról szóló történetekkel és mesékkel. Nemzeti színű zászlók és virágok készültek különböző technikákkal.

Farsang

Február végén az oviba is elérkezett a farsang.. Hagyományainknak megfelelően, csoportonként más-más jelmezt öltöttünk magunkra. A kiscsoportosok egerek, a középső csoportban baglyok, a nagyok pedig cowboyok voltak. A farsangot megelőző hetekben már ismerkedtünk a kiválasztott figurák jellemzőivel, tulajdonságaival. A „farsang farkát” hamvazószerda előtti kedden tartottuk. A három csoport közösen zárta a farsangi időszakot, tánccal, zenével, várva a tavaszt, és a természet megújulását. A közös ünneplés boldog emlékeket hagyott kicsikben-nagyokban.

Karácsonyvárás az óvodában

Mint mindig, idén is nagy izgalom és készülődés előzte meg karácsony ünnepét az oviban. Az adventi időszakban, a csoportokkal közösen, hétről hétre, az óvoda udvarán felállított adventi koszorú gyertyáit gyújtottuk meg, miközben karácsonyt váró magyar és német dalainkat énekeltük. A csoportszobák és az óvoda díszbe borult az ünnepre. Karácsonyi dalok, versek hangjai szűrődtek ki a csoportokból, készültek az ajándékok. Majd elérkezett a várva várt nap, amikor mindannyian együtt ünnepeltünk, csodáltuk meg a karácsonyfákat és örültünk az új játékoknak.

Márton nap a Fellegvár óvodában

Az óvoda egyik legkedveltebb jeles napja Márton nap. Idén ez még inkább érezhető volt a készülődés során, hiszen a tavalyi évben a járványügyi intézkedések miatt, ez a kedves rendezvény is elmaradt. Az ünnepi felvonulást megelőző héten már készülődtünk a gyerekekkel. Megismerhették Szent Márton püspök életét, jótetteit, a hozzá fűződő legendákat. Márton napi dalokat tanultunk magyarul és németül. Sokat barkácsoltunk a gyerekekkel, ünnepi köntösbe bújtattuk óvodánkat. Libás játékokat játszottunk, a kicsik megismerkedhettek a libafosztás, kukoricamorzsolás szokásait. November 11-én lámpásokkal vonultunk a Rendezvénytérre, ahol magyar és német dalos körjátékokkal, táncokkal örvendeztettük meg az ott várakozó szülőket, családtagokat és a visegrádi érdeklődőket. A szülők nagy szeretettel vártak minket finom süteményekkel, meleg teával, az elmaradhatatlan libazsíros kenyérrel, a felnőtteket pedig forralt borral. Egy nagyon jó hangulatú estét tölthettünk együtt.

Gyorsmenü

tovább az eseményekhez

Események

Itt tekintheti meg eseményeinket

tovább a dokumentumokhoz

Dokumentumok

Itt töltheti le nyomtatványainkat, űrlapjainkat

tovább a legfontosabb tudnivalókhoz

Tudnivalók

Itt tekintheti meg a legfontosabb tudnivalókat

tovább a kapcsolatfelvételhez

Kapcsolat

Itt veheti fel velünk a kapcsolatot üzenetküldő rendszerünk segítségével